Klicka på bilden för att komma till ChiliConCarne:s officiella hemsida!

tisdag 12 januari 2010

Varför ChiliConCarne?

Vad är det här för event, egentligen? Varför heter det som det gör och varför skulle vi vilja vara där?

ChiliConCarne är ett konvent med fokus på japansk populärkultur och spel. Ett växande antal liknande konvent hålls med jämna mellanrum i Sverige och intresset för östasiatisk kultur har exploderat de senaste åren. Precis som de flesta andra konvent, bjuder vi på höjdpunkter som cosplayuppvisning, spelturneringar, Varulv, karaoke och annat, men vårt mål med ChiliConCarne är att arrangera ett konvent som alla tycker om. Även om du inte tycker om animerad film eller longcats ska du stormtrivas. Därför har vi bjudit in band som spelar, ordnat en kampsportsuppvisning, installerat ett chillrum och planerat en överraskning. Och mycket mer! Er lycka är vår lycka.

Barnen i Afrikas lycka är också vår lycka! Arrangemanget är delvis ett gymnasieprojekt vi gör och delvis en välgörenhetssatsning. Hela överskottet (om det blir något, alltså) går direkt till ett barnhem i Marocko. Helt utan ansträngning bidrar du som besökare också till ett bättre liv för barnen på La Crêche i Agadir. Grattis!


Okej, ni undrar fortfarande varför i hela världen någon döpte konventet till... ChiliConCarne. Varför? Vi har faktiskt ingen bra förklaring till detta, mer än att det var roligt. Chili-CON-Carne, haha.
Ni lär ju komma ihåg det. Här på västkusten drar vi ordvitsar non-stop och döper våra barn till Glenn oavsett kön. Välkomna till Göteborg. : )




För mer information om kommande aktiviteter, öppettider, livespelningar mm, titta tillbaka här med jämna mellanrum!
För frågor eller synpunkter, maila chiliconcarnekai@gmail.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar